Finansiering

Hvis du ønsker å avskrive en investering i samme tempo som investeringen reduseres i verdi, kan leasing være et alternativ for deg.

Fram til 1998 fikk du ikke fradrag for investeringsavgift hvis du valgte å lease i stedet for å kjøpe. Nå som denne reguleringen er fjernet, har leasing sakte, men sikkert blitt en mer og mer populær finansieringsform også i landbruket.

Leasing er en finansieringsform for næringskunder. Når man leaser for eksempel en traktor, eier man den ikke, man leier den av finansieringsselskapet. Hver måned betaler man renter og avdrag til finansieringsselskapet, på samme måte som man betaler renter og avdrag til banken hvis man lånefinansierer. I landbruket er det vanlig å lease for eksempel traktoren for en så lang periode at den er skrevet ned til 0.

En leasingavtale i landbruket varer gjerne mellom tre og 10 år. Når perioden er over, kan du enten levere traktoren tilbake, fortsette å leie den, eller be om å få kjøpe den.

De aller fleste velger å kjøpe produktet når leasingperioden er over. Kjøpesummen er det ikke lov til å avtale på forhånd, men i gjennomsnitt ligger prisen på mellom en og tre månedsleier.

Vi har gode tilbud på lån og leasing og kan derfor tilby finansiering til meget konkurransedyktige priser.

Ta kontakt med oss for tilbud

Kontakt oss

Send ei melding
0 of 600 max characters

Øye Maskin AS

Øye maskin AS

Øye Maskin AS har delelager, butikk og eit godt utstyrt verksted med dei mest moderne hjelpemiddel.

Copyright © 2024 All Rights Reserved Øye Maskin AS | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram